Pearl Jam Rock Werchter 2018

Pearl Jam-live-concert-photo-foto-rock-werchter-looy

Afgelopen jaar mocht ik op Rock Werchter de band Pearl Jam fotograferen. Het is altijd weer lastig om goede plaatjes van de band te schieten omdat ze zo hun eigen regels hebben. Zo moet je bijvoorbeeld aan het begin van de show een kant kiezen als fotograaf. Ga je aan de linkerkant staan of rechts? Je moet achter de lijn blijven die er getrokken is, en je mag niet van helft wisselen. Foto’s vanaf de voorkant zijn dus sowieso onmogelijk. Dan maar snel kijken waar de minste speakers staan, de microfoons het zicht niet belemmeren, en bedenken hoe Eddie Verder zijn gitaar ook alweer vasthoudt. Daarbij komt ook nog eens het hoge podium van Rock Werchter wat sowieso lastig fotograferen is wanneer de band een heel stuk achterin staat. Gelukkig kwam Vedder vaak naar voren en heb ik veel mooie platen kunnen schieten. Ik heb een paar mooie portretten waarbij hij in mijn lens kijkt, en wat toffe actie foto’s. Het podium licht was lastig maar ook weer uitdagend tijdens deze show. Overigens naar mijn mening de beste show die ik van de band heb gezien.

Dit is een van mijn favoriete foto’s van de serie. Ik wilde Eddie graag springend in de lucht fotograferen maar helaas ging dat niet lukken door de verkeerde hoek. Wel heb ik hem te pakken kunnen krijgen wanneer hij net wil gaan springen. Juist door die vreemde beweging vind ik dit een mooie plaat geworden. Geen standaard, maar een met leven erin.

Geef een reactie